måndag 31 januari 2011

Nyttiga scones

Vem älskar inte scones?! Men då dom gärna drar iväg lite för mycket på kalorierna så har ni här en lättare variant. Receptet jag gjorde i lördags :-)

2 dl dinkelmjöl
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl vetekli
1/2 tsk salt (knappt en halv, lite mindre)
2 tsk bakpulver
100-150 g kesella (1-2dl)
1-2 dl lättfil (får prova sig fram och se hur smeten ser ut)


Gör såhär:
Ugn: 250 graderUgn 250 grader
Blanda de torra ingredienserna i en bunke - mjöl, havregryn, vetekli, bakpulver & salt.
Rör ihop kesella och fil, blanda ner de i degen.
OBS! Arbetar man för mycket blir brödet segt.
Dela degen i 2 delar (går lika bra att trycka ut hela degen, då brödskivorna blev lite tunna) och tryck med mjölad hand ut på en plåt med bakplåtspapper till runda kakor.
Skära med kniv i ett kors, nagga med gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min.

Precis kommit ut ur ugnen

ååhh snaart .. 

Stryker på smör direkt så de liksom smälter in 
i brödet, ost & paprika på, de är mumma :-)
Skinka hade jag även på också



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...